Πρόγραμμα για την Προώθηση φρέσκων φρούτων και λαχανικών (Refresh)

Το Επιμελητήριο Εύβοιας σας ενημερώνει ότι η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος υλοποιεί πρόγραμμα για την προώθηση των φρέσκων φρούτων και λαχανικών στην εσωτερική αγορά (Γερμανία, Πολωνία και Τσεχία), σε σύμπραξη με τον Παναγροτικό Σύνδεσμο Κύπρου (συντονιστής), την Bulgarian National Horticultural Union (Βουλγαρία) και τη Διεπαγγελματική Ένωση Φρούτων και Λαχανικών OIPA PRODCOM Legume Fructe (Ρουμανία).

Τα προς προώθηση προϊόντα είναι: ακτινίδιο, ροδάκινο, κεράσι, καρπούζι, μήλο, πορτοκάλι, φράουλα, βερίκοκο, μαντόρα και ντομάτα.

Το έργο στοχεύει στην αύξηση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών στις αγορές – στόχους μέσω της ενημέρωσης τους για την ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει φρούτα και λαχανικά. Οι δράσεις που προβλέπονται για την υλοποίηση του έργου είναι διαφημιστικές καταχωρήσεις σε έντυπο τύπο, παραγωγή ειδικού ντοκιμαντέρ για την παραγωγή των φρούτων και λαχανικών, συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις (ANUGA, FRUITLOGISTIKA, WORLD FOOD WARSAW, TOP GASTRO), οργάνωση ενημερωτικών ημερίδων, διανομή φρούτων σε ανοικτούς χώρους και πλατείες, διοργάνωση ανοικτών διαγωνισμών για παιδιά.

Δικαίωμα συμμετοχής στις δράσεις του προγράμματος έχουν επιχειρήσεις/συνεταιριστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή – εμπορία και διάθεση φρέσκων φρούτων και λαχανικών, επιχειρηματίες /στελέχη επιχειρήσεων – μελών των Επιμελητηρίων που δραστηριοποιούνται στον τομέα παραγωγής – εμπορίας – διάθεσης φρέσκων φρούτων και λαχανικών.

Βασικά κριτήρια για την τελική επιλογή των επιχειρήσεων/παραγωγών θα αποτελέσουν μεταξύ άλλων, η κλαδική προέλευσή τους, η εξαγωγική τους δραστηριότητα, η ικανότητα τους να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του προγράμματος και η ημερομηνία υποβολής/εκδήλωσης του ενδιαφέροντος τους για συμμετοχή. Θα ληφθεί υπόψη και το ποσοτικό κριτήριο, ενώ θα υπάρχει ένας ενιαίος χώρος 40-50 τ.μ. για όλους (και από τις τέσσερεις χώρες). Από Ελληνικής πλευράς καθίσταται δυνατή η συμμετοχή πέντε τουλάχιστον επιχειρηματιών/παραγωγών σε κάθε δράση.

Κατά το έτος 2020 πρόκειται να διεξαχθούν οι εξής εκδηλώσεις:

  • Συμμετοχή στην Fruit Logistica 2020 (5-7/2) στο Βερολίνο.
  • Συμμετοχή στην Top Gastro & Hotel 2020 (1-3/10) στην Πράγα.
  • Συμμετοχή στην World Food Poland 2020 (21-23/4) στην Βαρσοβία.
  • Διοργάνωση ειδικού διαγωνισμού μέσω κοινωνικών δικτύων για νέους με δώρα ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
  • Διανομές φρούτων σε ανοικτές αγορές στις τρεις χώρες.

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος θα δημιουργήσει μια shortlist επιχειρήσεων, βασιζόμενη στα ανωτέρω κριτήρια και από αυτές θα επιλέγονται ορισμένες ανά αγορά.

Όσοι επιλεγούν να συμμετάσχουν στο έργο, το πρόγραμμα θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής καθώς και αυτά της αποστολής των προϊόντων – δειγμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες λειτουργεί ήδη ιστοσελίδα για το έργο www.refreshyourlife.eu καθώς και λογαριασμοί στο facebook και Instagram (@refreshyourlife)

Εφόσον επιθυμείτε να συμμετάσχετε στις εν λόγω δράσεις, παρακαλούμε όπως αποστείλετε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέχρι την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 στο e-mail: anagnos@eviachamber.gr

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κ. Ανάγνο Νικόλαο στο τηλέφωνο 22210 22885 (εσωτ. 7).

Επισυνάπτεται αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος κάντε κλικ εδώ.

Απαραίτητη προϋπόθεση η κατάθεση του προφίλ της επιχείρησης.

Μοιράσου αυτό το άρθρο