Προγράμματα-Ενημέρωση σε επιχειρηματικά θέματα

Έναρξη Προγράμματος επιχορήγηση εποχικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για τη διατήρηση θέσεων εργασίας κατά τη χειμερινή περίοδο 2017-2018

Μέχρι την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 είναι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των εποχικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για τη συμμετοχή τους στο «Πρόγραμμα επιχορήγησης εποχικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για τη διατήρηση θέσεων εργασίας κατά τη χειμερινή περίοδο 2017-2018». Το Πρόγραμμα έχει ως στόχο τη διατήρηση των θέσεων εργασίας στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που λειτουργούν εποχικά κατά τη χειμερινή περίοδο και συγκεκριμένα από την 1η Νοεμβρίου 207 έως την 28η Φεβρουαρίου 2018.

Νέο Πρόγραμμα Ενίσχυσης Επιχειρήσεων και Συνεταιρισμών με δωρεά σε εξοπλισμό και σε άυλες δράσεις.

Ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ, σε συνεργασία και με χρηματοδότηση του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Οργανισμού International Orthodox Christian Charities-IOCC, διενεργεί για τέταρτη συνεχή χρονιά πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων και συνεταιρισμών που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα με δωρεά εξοπλισμού ή/και υπηρεσιών και mentoring (επιχειρηματική καθοδήγηση).

Πρόγραμμα “EU Green Gateway to Japan” για εταιρείες της Ε.Ε.

Το γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Τόκυο της Ιαπωνίας μας ενημερώνει ότι για την υλοποίηση του προγράμματος “EU Green Gateway to Japan”. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εταιρείες με έδρα ένα από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. και στοχεύει στην προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών τους στην ιαπωνική αγορά. Το πρόγραμμα είναι τριετούς διάρκειας και επικεντρώνεται στην διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών στο πλαίσιο διεθνών εκθέσεων που διοργανώνονται στην Ιαπωνία.

London ITOC 2018, Διαγωνισμοί επιτραπέζιων ελιών στο Λονδίνο.

Θα πραγματοποιηθούν στο Λονδίνο, 14-15 Απριλίου 2018, οι διεθνείς διαγωνισμοί επιτραπέζιας ελιάς London ITOC2018. Οι διοργανωτές αναμένουν να συγκεντρώσουν τις καλύτερες επιτραπέζιες ελιές από την Ισπανία, Τουρκία, Ιταλία και Ελλάδα, ενώ θα δοθούν χωριστά βραβεία για την ποιότητα των επιτραπέζιων ελιών table olive awards για την ποιότητα αλλά και για την συσκευασία τους. Μέσα στους στόχους των διοργανωτών είναι η ευαισθητοποίηση των ελαιοπαραγωγών με σκοπό να βελτιώσουν την ποιότητα των προϊόντων τους, η προώθηση της εξαιρετικής ποιότητας επιτραπέζιας ελιάς, η βελτίωση των γνώσεων όσων ασχολούνται με το προϊόν αυτό, η ενημέρωση σε σύγχρονα εργαλεία διδασκαλίας και μάθησης όσων εργάζονται σε μονάδες εστίασης και η προώθηση της κατανάλωσης ελιών στις τοπικές αγορές.

Wine Olymp Awards 2018- Wine and Spirits Competitions

Θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, 25-27 Μαΐου 2018, οι διαγωνισμοί Wine Olymp Awards 2018 και Wine and Spirits Competitions με Διαγωνισμό Ποιότητας, Διαγωνισμό Συσκευασίας και Διαγωνισμό Οίνου. Δικαίωμα συμμετοχής στο βραβείο ανώτερης γεύσης (Taste Olymp Award) και στο βραβείο καλύτερης συσκευασίας (Design Olymp Award) έχουν όλα τα επώνυμα (όχι χύμα) επεξεργασμένα ή μη τρόφιμα και ποτά που πωλούνται σε καταστήματα λιανικής πώλησης. Τα προϊόντα προς αξιολόγηση θα πρέπει να βρίσκονται στην κατάλληλη κατάσταση για γευσιγνωσία και ότι τα διακριτικά στοιχεία αναγράφονται σωστά και με σαφήνεια στην ετικέτα, προϊόντα δηλαδή έτοιμα για διάθεση προς το καταναλωτικό κοινό. Στον Διαγωνισμό Οίνου συμμετέχουν μόνο εμφιαλωμένα κρασιά που κυκλοφορούν νόμιμα στα καταστήματα λιανικής πώλησης. Τα ιδιωτικά οινοποιεία και οι συνεταιρισμοί που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό πρέπει να παρουσιάσουν όσα κρασιά από την γκάμα τους επιθυμούν μαζί με αντίστοιχα συμπληρωμένες δηλώσεις συμμετοχής.

Έναρξη λειτουργίας διαδικτυακής εφαρμογής «Σύστημα Μητρώου Εγγυήσεων Καταναλωτή»

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, στο πλαίσιο του Εκτελεστικού Κανονισμού (ΕΕ) 2015/1051 της Επιτροπής, σχετικά με τους όρους άσκησης των λειτουργιών της πλατφόρμας ηλεκτρονικής επίλυσης διαφορών, τις λεπτομέρειες που αφορούν στο ηλεκτρονικό έντυπο καταγγελίας και στους όρους της συνεργασίας μεταξύ των σημείων επαφής που

προβλέπονται στον κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 524/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την ηλεκτρονική επίλυση των καταναλωτικών διαφορών, δημιούργησε την πλατφόρμα «Σύστημα Μητρώου Εγγυήσεων Καταναλωτή».Η Υπηρεσία αυτή έχει ως σκοπό την εφαρμογή της διαφάνειας και του υγιούς ανταγωνισμού στο θέμα των εγγυήσεων των αγαθών κα των υπηρεσιών που προσφέρονται στην αγορά από τις επιχειρήσεις. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Ανοίγει η πλατφόρμα για τη ρύθμιση των 120 δόσεων

Στις αρχές Φεβρουαρίου ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη ρύθμιση οφειλών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία σε έως και 120 δόσεις.

Δυνατότητα υπαγωγής έχουν:

φυσικά πρόσωπα με πτωχευτική ικανότητα ή νομικά πρόσωπα με οφειλές έως 20.000 ευρώ ή οι οφειλές τους προς τον ΕΦΚΑ η την ΑΑΔΕ υπερβαίνουν το 85% των συνολικών οφειλών τους.

φυσικά πρόσωπα χωρίς πτωχευτική ικανότητα, που έχουν κάνει έναρξη εργασιών και οφείλουν έως 50.000 ευρώ.

Η αίτηση θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού και θα παραπέμπεται για έλεγχο και έγκριση ή απόρριψη στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) όσον αφορά στα ασφαλιστικά ταμεία και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων όσον αφορά στις οφειλές στην εφορία. Οι αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλονται έως την 31η Δεκεμβρίου 2018 ενώ στη ρύθμιση, που χορηγείται άπαξ ανά οφειλέτη, μπορούν να ενταχθούν φυσικά και νομικά πρόσωπα που οφείλουν μέχρι 50.000€.

Εισφορές ΕΦΚΑ: Πότε κλείνουν οι συμψηφισμοί για τους επαγγελματίες

Στα ειδοποιητήρια των εισφορών ΕΦΚΑ Φεβρουαρίου 2018, τα οποία θα είναι πληρωτέα μέχρι τα τέλη του ερχόμενου Μαρτίου, αναμένεται να εμφανιστεί ο μεγάλος συμψηφισμός των εισφορών των μη μισθωτών για το 2017. Η εκκαθάριση με το δηλωθέν εισόδημα του 2016 δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί παρ’ ότι η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων με τα εισοδήματα του 2016 τελείωσε από το περασμένο καλοκαίρι. Από το υπουργείο Εργασίας και τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ δικαιολογούν την καθυστέρηση κυρίως επειδή πρόκειται για την πρώτη εφαρμογή μιας πολύπλοκης διαδικασίας, γεγονός που απαιτεί περισσότερο χρόνο. Συνεπώς ο μεγάλος συμψηφισμός των εισφορών, ανάμεσα στα εισοδήματα του 2015 και του 2016, διαδικασία η οποία αφορά τις εισφορές για 1,4 εκατομμύρια ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, αναμένεται να εμφανιστεί στα μεθεπόμενα ειδοποιητήρια του Ταμείου.

Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία του ΕΦΚΑ

Με γνώμονα την συνεχή και διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών και των παροχών του ΕΦΚΑ, η Διοίκηση του Φορέα ανακοινώνει ότι πλέον παρέχεται η δυνατότητα καταχώρησης, επικαιροποίησης ή μεταβολής στοιχείων επικοινωνίας των ασφαλισμένων και του αριθμού τραπεζικού λογαριασμού IBAN (για περιπτώσεις επιστροφής χρημάτων), μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών ΕΦΚΑ που τηρούνται στον ιστότοπο www.efka.gov.gr. Η νέα υπηρεσία θα συμβάλλει στη δημιουργία ενός πιο φιλικού περιβάλλοντος και σύγχρονου τρόπου επικοινωνίας καθώς η ορθή και πλήρης τήρηση των στοιχείων ασφαλισμένου εξασφαλίζει την έγκαιρη ενημέρωση, την απλούστευση των διαδικασιών και την αποσυμφόρηση των υπηρεσιών.

 

Υποχρεωτικά POS από τις 11 Μαρτίου σε άλλες 58 Επαγγελματικές Κατηγορίες

Εως τις 11 Μαρτίου 2018 χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που ασκούν 58 συγκεκριμένες δραστηριότητες υποχρεούνται να εγκαταστήσουν συσκευές POS για την αποδοχή πληρωμών με πιστωτικές κάρτες. Aπό τη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας εκδόθηκε νέα εγκύκλιος σχετικά με την υποχρέωση των επιχειρήσεων για αποδοχή πληρωμών με κάρτα. Οι δικαιούχοι πληρωμής οφείλουν να αποδέχονται μέσα πληρωμής με κάρτα, τα οποία έχουν εκδοθεί από τετραμερές σύστημα πληρωμής, ενώ δεν υποχρεούνται να αποδέχονται μέσα πληρωμής που έχουν εκδοθεί από τριμερές σύστημα πληρωμής. Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, η προθεσμία για την εγκατάσταση των συσκευών POS στις 58 νέες κατηγορίες επιχειρήσεων και επαγγελματιών είναι τρείς μήνες από τη δημοσίευση της απόφασης, δηλαδή το αργότερο έως τις 11 Μαρτίου 2018. Όσοι προβούν σε έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας από 11 Φεβρουαρίου 2018 έως 11 Μαρτίου 2018, έχουν προθεσμία συμμόρφωσης έως και την 11η Απριλίου 2018. Με την εγκατάσταση του POS όλοι οι επαγγελματίες θα πρέπει να δηλώσουν και επαγγελματικό λογαριασμό ή λογαριασμούς στο TAXISNET προκειμένου να υπολογίζονται οι λαχνοί της φορολοταρίας και η απαιτούμενη δαπάνη μισθωτών και συνταξιούχων για την οικοδόμηση του αφορολόγητου ορίου. Οι επαγγελματίες που δεν θα εγκαταστήσουν POS, αν και είναι υποχρεωμένοι, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ.Στα επαγγέλματα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, πολλά από τον κλάδο των οικοδομικών δραστηριοτήτων, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, δηλαδή οι αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες, οι σιδηρόδρομοι, οι ακτοπλοϊκές γραμμές και οι αερογραμμές σε όλη τη χώρα, επιχειρήσεις πώλησης χαλιώνεφημερίδων και περιοδικών, υπηρεσίες καθαριότητας, δραστηριότητες επισκευών, γραφεία κηδειών κα.

Υποχρέωση Υποβολής Αποδεικτικού Φορολογικής Δήλωσης στο Γ.Ε.Μ.Η. από τις Μη Κεφαλαιουχικές Εταιρείες

Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

Απόφαση παράτασης της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών για την Έγκριση της αίτησης χρηματοδότησης του Παραρτήματος IV στην Παρέμβαση ΙΙ «Έρευνα και Ανάπτυξη από Μικρομεσαίες επιχειρήσεις» του Α κύκλου της Ενιαίας Δράσης «ΕΡΕΥΝΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ»

Ανακοινώθηκε η απόφαση παράτασης της προθεσμίας υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την Έγκριση της αίτησης χρηματοδότησης του Παραρτήματος IV της Αναλυτικής Πρόσκλησης της Δράσης στην Παρέμβαση ΙΙ «Έρευνα και Ανάπτυξη από Μικρομεσαίες επιχειρήσεις» του Α’ κύκλου της Ενιαίας Δράσης Κρατικών Ενισχύσεων Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης & Καινοτομίας «ΕΡΕΥΝΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» ως τις 7/2/2018. Η ημερομηνία αυτή είναι καταληκτική και η μη τήρησή της οδηγεί σε απόρριψη της αίτησης χρηματοδότησης.

 

Εκθέσεις

HORECA

Πόλη: MEC Παιανίας, Αθήνα

Ημερομηνία: 9-12 Φεβρουαρίου 2018

Εκθέματα: Ξενοδοχεία, Εστιατόρια&Καφέ-Μπαρ

Πληροφορίες: Site: http://www.horecaexpo.gr

Email: magazines@forumsa.gr

Εκθέσεις στην Ελλάδα

 

27Η AGROTICA 2018

Πόλη: Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» (ΔΕΘ), Θεσσαλονίκη

Ημερομηνία: 1-4 Φεβρουαρίου 2018

Εκθέματα: Αγροτικά προϊόντα και υπηρεσίες

Πληροφορίες: Site: http://agrotica.helexpo.gr ,

Tηλ 2310291101

Email: agrotica@helexpo.gr

 

Διεθνείς Εκθέσεις

 

HOLIDAY FAIR-BRUSSELS

Πόλη: Βρυξέλλες- Βέλγιο

Ημερομηνία: 1-4 Φεβρουαρίου 2018

Εκθέματα: Τουρισμός

Πληροφορίες:

Site: http://www.brusselsholidayfair.be/

Email: info@salondesvacances.eu

 

HOLIDAY& SPA EXPO SOFIA

Πόλη: Σόφια, Βουλγαρία

Ημερομηνία: 14-16 Φεβρουαρίου 2018

Εκθέματα: Τουρισμός

Πληροφορίες: Site:holidayfair-sofia.com

Email: primexpo@primdesign.com

 

HOLIDAY WORLD

Πόλη: Πράγα, Τσεχία

Ημερομηνία: 15-18 Φεβρουαρίου 2018

Εκθέματα: Τουρισμός

Πληροφορίες: Site:

http://www.holidayworld.cz/en.html

 

INTERNATIONAL FAIR OF TOURISM (ITTFA)

Πόλη: Βελιγράδι, Σερβία

Ημερομηνία: 22-25 Φεβρουαρίου 2018

Εκθέματα: Τουρισμός

Πληροφορίες:

Site:www.beogradskisajamturizma.rs

Email: turizam@sajam.rs

 

ROMANIAN TOURISM FAIR(TTR)

Πόλη: Βουκουρέστι, Ρουμανία

Ημερομηνία: 22-25 Φεβρουαρίου 2018

Εκθέματα: Τουρισμός

Πληροφορίες:

Site:http://www.targuldeturism.ro/

Email: romexpo@romexpo.ro

 

NATURAL&ORGANIC PRODUCTS EUROPE

Πόλη: Λονδίνο, Αγγλία

Ημερομηνία: 22-23 Απριλίου 2018 (καταληκτική προθεσμία αιτήσεων συμμετοχής 16/2/2018)

Εκθέματα: Φυσικά και Βιολογικά προϊόντα

Πληροφορίες:

Site:http://www.naturalproducts.co.uk/

Email: info@reco-exports.gr

 

INFACOMA& AQUATHERMA2018

Πόλη: MEC Παιανίας, Αθήνα

Ημερομηνία: 9-12 Φεβρουαρίου 2018

Εκθέματα: Δόμηση, ανακαίνιση, μόνωση, κουφώματα-κλιματισμός, θέρμανση, ενέργεια, πισίνα

Πληροφορίες: Site: http://infacoma.helexpo.gr και http://aquatherm.helexpo.gr,

 

CLIMETHERM ENERGY

Πόλη: MEC Παιανίας, Αθήνα

Ημερομηνία: 22-25 Φεβρουαρίου 2018

Εκθέματα: Ενεργειακός κλάδος

Πληροφορίες: Site:http://climatherm.gr/,

Tηλ 2109356110, 2109315073

Email: info@climatherm.gr

Email: hjf@helexpo.gr

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ»

Πόλη: Χανιά, Ελλάδα

Ημερομηνία: 23-25 Φεβρουαρίου 2018

Εκθέματα: Έκθεση μελιού, Τυριού & Βοτάνων

Πληροφορίες: Site: www.crete.gov.gr

Tηλ 28213 40200, 28213 40101

Email: voulgarakis@crete.gov.gr

 

DETROP BOUTIQUE

Πόλη: Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» (ΔΕΘ), Θεσσαλονίκη

Ημερομηνία: 24-26 Φεβρουαρίου 2018

Εκθέματα: Τρόφιμα, Ποτά, Μηχανήματα και Εξοπλισμός Συσκευασίας

Πληροφορίες: Site:

http://detropboutique.helexpo.gr/

Tηλ 2310 291 142, 2310 291 201

Email: detrop@helexpo.gr

 

ARTOZYMA

Πόλη: Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» (ΔΕΘ), Θεσσαλονίκη

Ημερομηνία: 24-26 Φεβρουαρίου 2018

Εκθέματα: Αρτοποιία, Ζαχαροπλαστική, Μηχανήματα, Εξοπλισμοί και Έτοιμα προϊόντα

Πληροφορίες: Site: http://artozyma.helexpo.gr/

Tηλ 2310 291135

Email: artozyma@helexpo.gr

 

DOMOTEC&MEDWOOD

Πόλη: Metropolitan Expo, Αθήνα η

Ημερομηνία: 26-29 Απριλίου 2018

Εκθέματα: Ανακαίνιση, Δόμηση, Εξοικονόμηση ενέργειας, Δομικά υλικά ξύλου και επιπλοποιίας

Πληροφορίες: Site: http://www.texpo.gr

Tηλ 2111801801

Email: c.karamanos@texpo.gr

Μοιράσου αυτό το άρθρο