Πρόσκληση του ΙΚΑ προς Ξενοδοχεία & Ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Δελτίο Τύπου

Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προκειμένου να καταρτίσει το Πρόγραμμα Θεραπευτικού Τουρισμού που αφορά στη χρονική περίοδο Μαΐου – Οκτωβρίου 2010 για πραγματοποίηση λουτροθεραπείας 12 ημερών συνταξιούχων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και άλλων ασφαλιστικών ταμείων (των οποίων οι συνταξιούχοι τυγχάνουν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) καλεί τις παρακάτω κατηγορίες ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής μέχρι 23-03-2010 στη Διοίκηση ΙΚΑ-ΕΤΑΜ – ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ- Διεύθυνση Αναπηρίας & Κ.Ε. – Αγ. Κων/νου 16 – 102 41 ΑΘΗΝΑ – Fax 210 – 5248079:

α) ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 2 3 και 4 αστέρων
β) ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ – ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ 3 και 4 κλειδιών.

Oι επιχειρήσεις θα πρέπει:

1. Να βρίσκονται εντός των λουτροπόλεων της χώρας μας με ιαματικές πηγές τουριστικής ή τοπικής σημασίας στις οποίες λειτουργούν υδροθεραπευτήρια του ΕΟΤ ή Ιδιωτικά ή Δημοτικά ή Κοινοτικά ανεξάρτητα αν λειτουργούν σαν Δημοτικές ή Κοινοτικές Επιχειρήσεις ή είναι μισθωμένα.

2. Να είναι εφοδιασμένες με το ειδικό σήμα λειτουργίας του ΕΟΤ.

3. Να διαθέτουν άδεια λειτουργίας κυλικείου από την αρμόδια Δημοτική ή Κοινοτική Αρχή εκτός από τις επιχειρήσεις επιπλωμένων διαμερισμάτων που δεν υποχρεούνται να παρέχουν πρωινό εφόσον διαθέτουν οργανωμένη κουζίνα εντός των διαμερισμάτων.

4. Κατ’ εξαίρεση θα γίνουν δεκτές αιτήσεις επιχειρήσεων ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων 2 κλειδιών παραμεθορίων περιοχών.

Η ημερήσια επιδότηση για παροχή διανυκτέρευσης και πρωινού καθορίστηκε ως εξής:

Α) Ξενοδοχεία – 1650ευρώ ημερησίως κατ΄άτομο

Β) Επιπλωμένα Διαμερίσματα – 1400 » » » (χωρίς πρωινό)

Γ) Επιπλωμένα Δωμάτια – 1340» » »

 

Η τιμή του γεύματος που θα καταβάλλει ο δικαιούχος (εφόσον επιθυμεί να γευματίζει εντός του ξενοδοχείου) καθορίστηκε σε 14 ευρώ.

Στην αίτηση που θα υποβληθεί στη Διοίκηση ΙΚΑ-ΕΤΑΜ-Διεύθυνση Αναπηρίας & Κ.Ε. (Αγ. Κων/νου 16/102 41 ΑΘΗΝΑ) θα αναγράφεται:

  • ο τίτλος της επιχείρησης
  • η κατηγορία που έχει καταταγεί
  • ο χρόνος λειτουργίας (έναρξη – λήξη μέσα στο έτος)
  • η εγκεκριμένη δυναμικότητα αναλυτικά (δωμάτια απλά/δωμάτια με λουτρό)
  • η λειτουργία κυλικείου ή εστιατορίου εντός της επιχείρησης.

Τέλος οι ενδιαφερόμενοι που θα υποβάλουν για πρώτη φορά αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα του Θ.Τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ καθώς και αυτοί που έχουν εφοδιαστεί με νέο σήμα λειτουργίας θα πρέπει απαραιτήτως να επισυνάψουν:

1. Το ειδικό σήμα λειτουργίας (φωτοαντίγραφο επικυρωμένο).

2. Αδεια λειτουργίας κυλικείου ή εστιατορίου (φωτοαντίγραφο επικυρωμένο).

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

&

ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Μοιράσου αυτό το άρθρο