Προστασία Τραπεζικών Λογαριασμών

Αγαπητά Μέλη, όπως ίσως γνωρίζετε, πλήθος περιστατικών εξαπάτησης επιχειρηματιών και εμπόρων, με πρόσχημα την δήθεν αγορά προϊόντων και υπηρεσιών από επιτήδειους, λαμβάνουν χώρα καθημερινά. Οι εν λόγω απατεώνες καταφέρνουν και αποσπούν τραπεζικά στοιχεία και κωδικούς ασφαλείας του e-banking, για την δήθεν άμεση πληρωμή, προκαλώντας μεγάλη ζημία στις ήδη επιβαρυμένες με μεγάλα κόστη επιχειρήσεις.

 Για τους ανωτέρω λόγους και κατόπιν συνεργασίας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και του σχετικού πληροφοριακού υλικού που συλλέχθηκε για τις μεθόδους εξαπάτησης που χρησιμοποιούνται κατά κόρον, το Επιμελητήριο Εύβοιας συνιστά στα Μέλη του :

  • Να μην γνωστοποιούν αριθμούς τραπεζικών καρτών και προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης ή επαλήθευσης σε τραπεζικούς λογαριασμούς.
  • Να μη συμπληρώνουν στοιχεία πρόσβασης τραπεζικών λογαριασμών σε φόρμες που τους αποστέλλονται από ηλεκτρονικές διευθύνσεις ή μηνύματα
  • Για πρόσβαση σε ιστοσελίδα τράπεζας να πληκτρολογείτε η διεύθυνση στον browser και να μην πραγματοποιείται είσοδος μέσω υπερσυνδέσμων (links).
  • Σε περίπτωση ύποπτης διαδικασίας να γίνεται άμεση επαλήθευση μέσω τραπέζης.

Μοιράσου αυτό το άρθρο