Σεμινάριο για την κατάρτιση επαγγελματιών της εστίασης και του τουρισμού, συνδιοργάνωσαν Επιμελητήριο Εύβοιας και Εμπορικός Σύλλογος Αλιβερίου

Διήμερο Σεμινάριο με τίτλο «Γαστρονομία και Τουρισμός : Συνέργειες για κοινή Ανάπτυξη» υλοποίησαν μέσα από συντονισμένη συνεργασία το Επιμελητήριο Εύβοιας και ο Εμπορικός Σύλλογος Αλιβερίου. Η όλη πρωτοβουλία που αποσκοπούσε στην εξειδικευμένη ενημέρωση και κατάρτιση επαγγελματιών από τον χώρο της εστίασης και του τουρισμού, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Λιγνιτωρυχείο στη Θέση Μπρινιά Αλιβερίου την Τρίτη 13 Ιουνίου και την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017.

Οι επιχειρηματίες και οι επαγγελματίες καταρτίστηκαν κατά κύριο λόγο σε δύο θεματικές ενότητες.

Από την κα Σίσσυ Νίκα, (Επικοινωνιολόγο-Δημοσιογράφοο εξειδικευμένη στη Γαστρονομία και τον Τουρισμό) στους αποτελεσματικούς τρόπους marketingκαι προώθησης του γαστρονομικού πολιτισμού, των προϊόντων και των υπηρεσιών και από τον κο Αναστάσιο Στεφάτο (βραβευμένο chef) στις πρακτικές μαγειρικής και στην ποιοτική βελτίωση των πιάτων αλλά και της οργάνωσης των εστιατορίων.

ΤοΕπιμελητήριο Εύβοιας και ο Εμπορικός Σύλλογος Αλιβερίουεστίασαν μέσω του Σεμιναρίου στον Γαστρονομικό Τουρισμό θέλοντας να επενδύσουν σε έναν εξαιρετικά αναπτυσσόμενο κλάδο στη διεθνή φιλοξενία, ο οποίος όχι μόνο απευθύνεται σε μια ευρεία γκάμα καταναλωτών και τουριστών – με αποτέλεσμα να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον κάθε τύπου μικρομεσαίων επιχειρήσεων – αλλά επιδρά καίρια στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής της κοινωνίας.

Σημειώνεται ότι υπεύθυνη της υλοποίησης της όλης διοργάνωσης ήταν η κα Κόλλια-Βότση Σοφία, πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος του Επιμελητηρίου και πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου.

Μοιράσου αυτό το άρθρο