Στο διαδίκτυο τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας

ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ TAXISNET Η ΜΕ ΤΟ ΑΦΜ-Στο διαδίκτυο τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας .Στο διαδίκτυο και όχι στο γραμματοκιβώτιό τους θα πρέπει να αναζητήσουν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2013.

Εντός της εβδομάδας η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα ενεργοποιήσει την ηλεκτρονική υπηρεσία στην ιστοσελίδα www.gsis.gr μέσω της οποίας οι ιδιοκτήτες των Ι.Χ θα μπορούν να εκτυπώσουν τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.

Τα τέλη κυκλοφορίας θα αναρτηθούν ηλεκτρονικά και οι πολίτες είτε με τους κωδικούς πρόσβασης για το Taxisnet είτε με το ΑΦΜ τους θα μπορούν να μπαίνουν στο διαδίκτυο για να βρίσκουν το ειδοποιητήριο πληρωμής. Θα υπάρχει δυνατότητα και ηλεκτρονικής πληρωμής τους μέσω e-banking.

Με την άδεια
Όσοι δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο θα μπορούν να πηγαίνουν στην τράπεζα μόνο με την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκίνητου και το ΑΦΜ τους για να πληρώσουν τα τέλη.

Φέτος για πρώτη φορά δεν θα σταλούν ειδοποιητήρια ταχυδρομικά και δεν θα δοθεί στους ιδιοκτήτες το γνωστό αυτοκόλλητο σήμα που τοποθετείται στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Σε περίπτωση ελέγχου του οχήματος από την τροχαία θα επιδεικνύεται το αποδεικτικό πληρωμής των τελών.

Οι αμελείς ιδιόκτητες Ι.Χ. θα κληθούν να πληρώσουν διπλή την άξια των τελών (όπως προβλέπει η νομοθεσία) ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να «μπλοκάρεται» η διαδικασία υποβολής της φορολογικής δήλωσης η οποία είναι επίσης συνδεδεμένη με το taxisnet. Σε κάθε περίπτωση η ΓΓΠΣ θα εντοπίσει με διασταυρώσεις όσους δεν καταβάλλουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας και θα τους στείλει και ηλεκτρονικά το πρόστιμο μέσω του taxisnet.

Ελέγχοι

Ήδη η ΓΓΠΣ σε συνεργασία με τις εφορίες ξεκινά σαρωτικούς έλεγχους για να εντοπίσει κατόχους Ι.Χ. αυτοκινήτων που δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2012.

Εφόσον διαπιστωθεί οφειλή των τελών κυκλοφορίας θα ειδοποιηθούν οι κάτοχοι των οχημάτων αυτών με την αποστολή σχετικών προσκλήσεων προκειμένου να προσκομίσουν οποιοδήποτε δικαιολογητικό με το οποίο θα αποδεικνύεται ο λόγος για τον οποίο δεν οφείλονται ή έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του οχήματος.

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ της Μαρίας Βουργάνα

Μοιράσου αυτό το άρθρο