Συμμετοχή στην διεθνή έκθεση τροφίμων ποτών “SIAL 2008”

Το Επιμελητήριο Εύβοιας συμμετείχε με περίπτερο Ευβοϊκών επιχειρήσεων-μελών του στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων Ποτών SIAL 2008 που έγινε στο Παρίσι από 19-23 Οκτωβρίου 2008.

Η όλη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Εύβοιας η άρτια οργάνωση και παρουσίαση του περίπτερου στέφθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία συγκεντρώνοντας τα βλέμματα εκατοντάδων επισκεπτών οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα προϊόντα των ευβοϊκών επιχειρήσεων γνωρίζοντας τα και αναγνωρίζοντας την ποιότητα και την αξία τους.

Σημαντικές ήταν οι επιχειρηματικές επαφές και οι συναλλαγές που φάνηκαν να πραγματοποιήθηκαν στην διάρκεια της έκθεσης μεταξύ των εκθετών μας και των ενδιαφερόμενων επιχειρηματιών αφού παρουσιάστηκε μεγάλο ενδιαφέρον και επισκεψιμότητα από μεγάλα δίκτυα διανομών και επαγγελματίες από πολλές χώρες.

Εξάλλου μεταξύ των άλλων την Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL 2008 και το Ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκαν η Επίτροπος Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κα Φίσερ Μπορέλ ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Γαλλία κος Παρασκευόπουλος Δημήτριος η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας κα Κατερίνα Κόικα ο Εμπορικός Ακόλουθος και προϊστάμενος του γραφείου εμπορικών και οικονομικών υποθέσεων κος Κουτσούκος.

Οι Ευβοϊκές Επιχειρήσεις-μέλη μας που συμμετείχαν και πρόβαλλαν τα προϊόντα τους μέσα από το περίπτερο του επιμελητηρίου ήταν οι :

1. ALMANDA ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΩΑΝΝΗΣ Χ. ΜΑΓΚΟΥΤΑΣ με ξηρούς καρπούς
2. ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ με κρασιά
3. ΕΛΜΥ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ με ελαιόλαδο
4. ΕΥΒΟΪΚΗ ΖΥΜΗ ΑΒΒΕ με προϊόντα ζύμης
5. ΣΤΑΥΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ με ούζο τσίπουρο και ποτά
6. ΚΕΝΤΡΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με αγροτικά προϊόντα.

 

Επίσης από το περίπτερο του Επιμελητηρίου προβλήθηκαν και προϊόντα των κάτωθι ευβοϊκών επιχειρήσεων που δεν είχαν διαθέσει εκπρόσωπο τους : 1) Α. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ-Κ.ΛΑΔΑΣ-Φ.ΑΛΙΚΑΝΙΩΤΗΣ Ο.Ε με ξηρά σύκα 2) E. KAI Δ. KONTOΣ O E με αγροτικά προϊόντα και ξηρά σύκα 3) Κ. ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΥΙΟΙ ΑΕ με ελιές 4) ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΡΟΒΙΩΝ με ελιές και 5) ΡΟΗ ΑΕ με ελιές.

 

Παράλληλα όμως πολύ σημαντική ήταν κατά την διάρκεια της έκθεσης και η προβολή της Εύβοιας από το περίπτερο του Επιμελητηρίου με την διανομή τουριστικών φυλλαδίων καθώς εκδηλώθηκε πολύ έντονα ενδιαφέρον από πλήθος επισκεπτών και για τις ομορφιές του τόπου μας.

Στόχος του Επιμελητηρίου Εύβοιας είναι μέσα από τέτοιες ενέργειες να συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου δίνοντας την ευκαιρία στις επιχειρήσεις του νομού μας να ανοίξουν νέους δίαυλους επικοινωνίας με σημαντικές αγορές νέους αγοραστές κλαδικούς φορείς και επαγγελματίες. Προσδοκά κυρίως να συμβάλει στην ισχυροποίηση της ταυτότητας των Ευβοϊκών επιχειρήσεων στην υλοποίηση των σύγχρονων επιχειρηματικών τους στόχων στην ανάδειξη της ποιότητας των προϊόντων τους και στην αύξηση των εξαγωγών τους.

Από πλευράς Επιμελητηρίου συμμετείχαν ο κ. Ευάγγελος Γρηγορίου εκπρόσωπος από την Διοίκηση και από την Υπηρεσία η κ. Άρτεμις Χαρίτου και ο κ. Κώστας Μακρής προκειμένου να συντονίζουν και να στηρίζουν την όλη συμμετοχή.

Στην εν λόγω συμμετοχή στην έκθεση το Επιμελητήριο κάλυψε:

1. το κόστος του ενοικίου (περίπτερο 80 τετρ. Μέτρων)
2. την μεταφορά των εμπορευμάτων
3. τα έξοδα του μεταφραστή
4. την έκδοση ειδικού φυλλαδίου με τους εκθέτες και τα προϊόντα τους.

Σύμφωνα με τις προθέσεις της Διοίκησης του Επιμελητηρίου η προσπάθεια που γίνεται για την εξωστρέφεια των Ευβοϊκών Επιχειρήσεων θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά το όλο πρόγραμμα θα συνδυαστεί και με οργάνωση εμπορικών αποστολών.

Μοιράσου αυτό το άρθρο