Συνάντηση περί σύστασης “Αγροτροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας”
Την Πέμπτη 06/11/2014 στο Μέγαρο του Επιμελητηρίου Ευβοίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση μετά από πρόσκληση του κου Κελαιδίτη Γ., Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας προκειμένου να συσταθεί Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την Επωνυμία «Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας» με τη συμμετοχή Θεσμικών Φορέων όπως Περιφέρεια, Επιμελητήρια, Δήμοι (με ποσοστό έως 49%) καθώς επίσης και ιδιωτών (με ποσοστό 51%).
Ο κος Κελαϊδίτης σημείωσε ότι η ένωση όλων των δυνάμεων της Περιφέρειας είναι επιτακτική ανάγκη για την ανάδειξη της προστιθέμενης αξίας των τοπικών προϊόντων, «αρχίζουμε τις συναντήσεις γνωστοποιώντας τα διαδικαστικά που πρέπει να ακολουθηθούν για τη συγκρότηση του υπό σύσταση φορέα αλλά και τα οφέλη/ πλεονεκτήματα που θα έχει η λειτουργία του για την Περιφέρεια» και καλωσόρισε τον κο Καπελέρη ως πρωτεργάτη της ενέργειας.
Ο κος Καπελέρης με τη σειρά του ανέφερε ότι η προσπάθεια αυτή θα πρέπει να στηριχτεί στη Συνεργασία, την Εντοπιότητα και την Ποιότητα και όχι σε ένα αθροιστικό σύνολο φορέων και ιδιωτών αναφέροντας ως καλό π.χ. την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Κρήτης «όλοι μας θα πρέπει να ενεργήσουμε για την εξωστρέφεια του πρωτογενή τομέα».
Ο κος Κούκουζας τόνισε ότι το Επιμελητήριο είναι πάντα αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες και πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο νέος αυτός Φορέας μέσα από την πιστοποίηση που θα προσφέρει στα προϊόντα των επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν θα αποτελέσει εργαλείο ανάδειξης, προώθησης και αύξησης της προστιθέμενης αξίας των Ευβοϊκών Προϊόντων και κατ΄ επέκταση των προϊόντων της Στερεάς Ελλάδας.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η Δήμαρχος Ιστιαίας- Αιδηψού κα Ευσταθίου Ελένη, εκπρόσωποι Δήμων, περιφερειακοί σύμβουλοι, ιδιώτες παραγωγοί. Κοινή συνισταμένη όλων είναι η συνεργασία και η συλλογική προσπάθεια με στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού Brand των Ευβοϊκών προϊόντων και κατ επέκταση των προϊόντων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και η αναγνώριση στην εγχώρια και διεθνή αγορά.