Συζητήθηκε το θέμα των πυρόπληκτων δανείων στη συνεδρίαση του Περιφ.Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Το θέμα της διευθέτησης των πυρόπληκτων δανείων συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου. Για την πλήρη ενημέρωσή σας σας παραθέτουμε την υπ.αριθμ. 256/4.7.2012 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου σύμφωνα με την οποία:

Αναγνωρίζει το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην αποπληρωμή των δανείων τα οποία δόθηκαν σε περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου που χαρακτηρίστηκαν πυρόπληκτες κατά τις πυρκαγιές του 2007 και ζητά:

1.Την ένταξη των δανειοληπτών χωρίς εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου στην ευνοϊκή ρύθμιση της αριθμ. 2/22475/0025 Απόφασης του Υπουργού Οικονομικών.

2.Την εφαρμογή της ανωτέρω Υπουργικής απόφασης χωρίς οι δανειοδοτούσες Τράπεζες να ζητάν επιπρόσθετα δικαιολογητικά από τους πυρόπληκτους δανειολήπτες.

Εξουσιόδότηση από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Πέτρο Τατούλη προκειμένου να έρθει σε επαφή με το Προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Η απόφαση αυτή αποστέλλεται στο Γραφείο του Πρωθυπουργού κ.Αντώνη Σαμαρά στον Υπουργό Οικονομικών κ.Γιάννη Στουρνάρα στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών και στα Επιμελητήρια των Π.Ε ΑρκαδίαςΑχαϊαςΕύβοιαςΗλείαςΛακωνίαςΜεσσηνίας .

Για να δείτε το απόσπασμα πρακτικού Νο 12 του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κάντε κλικ εδώ.

Μοιράσου αυτό το άρθρο