Το Επιμελητήριο Εύβοιας διοργάνωσε συνάντηση για τα Πυρόπληκτα Δάνεια.

Χαλκίδα 16 .01 .2012

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Επιμελητήριο Εύβοιας το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012 διοργάνωσε συνάντηση με τους προέδρους των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων νομών με θέμα συζήτησης τα Πυρόπληκτα Δάνεια. Σκοπός της συνάντησης ήταν η προώθηση λύσης στήριξης των πυρόπληκτων επιχειρήσεων. Παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας και ο Οικονομικός Επόπτης κ. Ορφανός Παρασκευάς ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Νικόλαος Παναγιωτακόπουλος και ο Διευθυντής κ. Αντωνόπουλος ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Κωνσταντίνος Πανδής και ο Οικονομικός Επόπτης κ. Νικόλαος Δημητρόπουλος ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Δημήτριος Αδαμόπουλος και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Παναγιώτης Σίμωσης. Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας που δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στην συνάντηση λόγω έκτακτων γεγονότων ενημερώθηκαν και συμφώνησαν για τα κατωτέρω.

 

Έγινε συζήτηση για τα κοινά προβλήματα των πυρόπληκτων επιχειρήσεων και την προσπάθεια τους να αντιμετωπίσουν – εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης – τις δυσμενείς συνέπειες των φυσικών καταστροφών που υπέστησαν. Η συνάντηση διοργανώθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου της Επιτροπής Επιμελητηρίων των Πυρόπληκτων Νομών κ. Παναγιώτη Σίμωση διότι το αξεπέραστο οικονομικό πρόβλημα που έχει προκύψει για το σύνολο αυτών των επιχειρήσεων παραμένει και διογκώνεται συνεχώς.

 

Κατά την συνάντηση αποφασίστηκαν ομόφωνα τα κατωτέρω :

 

• Τα Επιμελητήρια να συνεχίσουν από κοινού ενωμένα τον αγώνα για την τακτοποίηση των πυρόπληκτων δανείων στην λογική της μακροχρόνιας παράτασης και της ομαλής ροής της επαναχρηματοδότησης των επιχειρήσεων.

• Να αναζητήσουν συνεργασία με τεχνικό σύμβουλο για την επικαιροποίηση των προτάσεων – μετά τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις – για τα πυρόπληκτα δάνεια. (εξουσιοδοτήθηκε σχετικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Σίμωσης).

• Να οριστεί το συντομότερο δυνατό νέα συνάντηση των Προέδρων στην Τρίπολη.

 

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΧΑΙΑΣ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΛΙΑΣ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

 

Μοιράσου αυτό το άρθρο