Το Επιμελητήριο Εύβοιας, ζήτησε την ακύρωση απόφασης κατάργησης του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην περιοχή της Αμαρύνθου

Το Επιμελητήριο Εύβοιας, μετά την απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να προβεί στην κατάργηση του υποκαταστήματος της στην περιοχή της Αμαρύνθου. με την παρούσα – και με κάθε δικαίωμα που αντλεί εκ του θεσμοθετημένου από την πολιτεία ρόλου του, για την προστασία της επιχειρηματικότητας του νομού και της τοπικής ευημερίας – καταθέτει τα κάτωθι.

Η τράπεζα Πειραιώς Αμαρύνθου έχει σημαντική συμβολή στην επιχειρηματική και στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, αποτελώντας ένα κυρίαρχο παράγοντα για την ομαλότητα της οικονομικής ζωής του τόπου, δεδομένου ότι είναι το μοναδικό κατάστημα επί του κεντρικού οδικού άξονα Χαλκίδος – Λεπούρων, που εξυπηρετεί πέντε (5) Δημοτικά Διαμερίσματα, 8.000 κατοίκους (ανάμεσα τους πολλοί επιχειρηματίες) οι οποίοι πολλαπλασιάζονται τους καλοκαιρινούς μήνες αφού η περιοχή χαρακτηρίζεται από την έντονη τουριστική της δραστηριότητα.

Η κατάργηση του εν λόγω υποκαταστήματος στην Αμάρυνθο, όπου σημειωτέων πλέον, δεν λειτουργεί Α.Τ.Μ. άλλης τράπεζας,θα αποτελέσει καίριο πλήγμα για την περιοχή, αφού θα εξαθλιώσει την οικονομία της περιοχής. Θα υποβαθμίσει κάθε τουριστική δραστηριότητα. Θα βυθίσει επιπλέον την τοπική επιχειρηματικότητα, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο το κόστος λειτουργίας επιχειρήσεων και των επαγγελματιών. Θα καταστήσει εν τέλει την καθημερινότητα των πολιτώνδυσβάστακτη, αφού κάθε τραπεζική συναλλαγή τους θα καταστεί δύσκολη, χρονοβόρα και οικονομικά ασύμφορη. Θα περιθωριοποιήσει εντελώς όλους τους ηλικιωμένους, που δεν έχουν πρόσβαση στα συστήματα της νέας τεχνολογίας.

Όπως είναι φανερό, η λειτουργία του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Αμάρυνθο Ευβοίας καθίσταται αναγκαία, για το λόγο αυτό παρακαλούμε να μην προβείτε στην κατάργηση του, συμβάλλοντας έτσι, στην διατήρηση ενός υποφερτού επιπέδου διαβίωσης και δραστηριότητας επιχειρείν στην περιοχή.

Μοιράσου αυτό το άρθρο