Το Επιμελητήριο προωθεί την σύνδεση Επιχειρηματικότητας και Εκπαίδευσης

Συνάντηση με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, κ. Δημήτριο Κυριτσόπουλο, είχε την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018, η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κα Παρασκευή Αγιοστρατίτη στα γραφεία του Φορέα.

Χαλκίδα 9 / 2 / 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Επιμελητήριο προωθεί την σύνδεση Επιχειρηματικότητας και Εκπαίδευσης

Συνάντηση με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, κ. Δημήτριο Κυριτσόπουλο, είχε την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018, η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κα Παρασκευή Αγιοστρατίτη στα γραφεία του Φορέα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που αναπτύσσει το Επιμελητήριο, για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση σειράς δράσεων που θα συμβάλλουν στην άρρηκτη σύνδεση εκπαίδευσης και επιχειρηματικότητας, ως σημαντικού παράγοντα για την ποιοτική ανάπτυξη μιας σύγχρονης οικονομίας. Η συνάντηση στην οποία παρευρέθη και ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Μαραγκός, απεδείχθη πραγματικά εποικοδομητική, αφού άμεσα συμφωνήθηκαν ως πρώτες δράσεις οι εξής :

Η οργάνωση και ο σχεδιασμός (με την θέσπιση κίνητρων και με την προώθηση ελκυστικών και ολοκληρωμένων προγραμμάτων) για την προσέλευση μαθητών, κυρίως από την Αττική και την Κεντρική Ελλάδα, στην Εύβοια, μέσω σχολικών εκδρομών εκπαιδευτικού και περιβαντολλογικού χαρακτήρα. Παράλληλα με συνεργασία των όμορων Επιμελητηρίων και των αντίστοιχων Φορέων εκπαίδευσης, η υποστήριξη και η ανάπτυξη των εν λόγω σχολικών εκδρομών μέσα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η προώθηση της επιχειρηματικότητας, μέσω του Επιμελητηρίου, στην σχολική κοινότητα με την διοργάνωση και υλοποίηση σειράς εκδηλώσεων ενημερωτικού χαρακτήρα κυρίως δε, όσον αφορά τον Παραγωγικό Τομέα, αρχής γεννωμένης της πραγματοποίησης σεμιναρίων αναφορικά με τον κλάδο της μελισσοκομίας. Στόχος, μια πρώτη γνωριμία των μαθητών με τη μελισσοκομία, την τέχνη της εκτροφής των μελισσών, ως μια εκ των πιο γοητευτικών και παραδοσιακών του πρωτογενούς Τομέα, (εργασίες μελισσοκόμου, διαδικασία συλλογής και συσκευασίας μελιού, διατροφική αξία μελιού, μελισσοκομικά προϊόντα).

 

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

 

Μοιράσου αυτό το άρθρο