Το ΤΕΜΠΜΕ και οι Εγγυήσεις.

Το ΤΕΜΠΜΕ και οι Εγγυήσεις
Συνάντηση Υπουργού Ανάπτυξης με Ένωση Ελληνικών Τραπεζών

Από 20.000 έως 25.000 κυμαίνονται οι αιτήσεις χορήγησης εγγυήσεων από το ΤΕΜΠΜΕ ενώ οι εγκρίσεις προσεγγίζουν τις 5.500 όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης μετά τη συνάντηση που είχε στις 10 Φεβρουαρίου με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

Ο Υπουργός τόνισε ότι λαμβάνονται σοβαρά υπόψη και τα αιτήματα που γίνονται από την πλευρά των μικρομεσαίων και των Επιμελητηρίων και θα γίνει μια μικρή τροποποίηση στο πλαίσιο που διέπει το σχετικό κανονισμό του ΤΕΜΠΜΕ.

Εάν τα μη εξυπηρετούμενα από τους μικρομεσαίους από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις δάνεια φτάνουν στο 7% στο σύνολο των δανείων που δίνει μια τράπεζα το ΤΕΜΠΜΕ διακόπτει εκείνη την στιγμή την συνεργασία του με την τράπεζα και θα καλύπτει τα μέχρι τότε δάνεια.

Αυτό όπως είπε ο υπουργός θα διευκολύνει τις τράπεζες να δουν ακόμα πιο ενεργά τα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ. Άλλες τροποποιήσεις στο πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ όπως ας πούμε επιδότηση επιτοκίων που έχει ζητηθεί από ορισμένες πλευρές δεν αποτελούν αντικείμενο συζήτησης ξεκαθάρισε ο κ. Χατζηδάκης.

 

Μοιράσου αυτό το άρθρο