Τουριστική Προβολή του Νομού Ευβοίας, με τη συνεργασία Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Επιμελητηρίου Ευβοίας

Συνάντηση εργασίας του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Γιάννη Γεροντίτη με τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο για θέματα Τουρισμού Αθλητισμού και Εθελοντισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Ηλία Μπουρμά, πραγματοποιήθηκε εχθές 11 Οκτωβρίου 2022 στα γραφεία του Φορέα.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να εξεταστούν και να οριοθετηθούν οι επόμενες πρωτοβουλίες συνεργασίας των δύο Φορέων για την ποιοτικότερη κατά το δυνατόν, προώθηση και προβολή του τουριστικού ευβοϊκού προϊόντος. Με απώτερο στόχο την ενίσχυση της τουριστικής ταυτότητας του Νομού και την περεταίρω ανάπτυξη των τοπικών τουριστικών επιχειρήσεων.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Β’ Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου κ. Ιωάννη Σταθόπουλου και του Οικονομικού Επόπτη κ. Σπύρου Κουτσαύτη, καθώς και της αναπλ. προϊσταμένης του τμήματος τουρισμού της Περιφέρειας κας Μαριάννας Λιάσκου, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Τουρισμού, Αθλητισμού και Εθελοντισμού παρουσίασε το διαμορφωθέν εκθεσιακό πλάνο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το έτος 2023 αναφορικά με τη συμμετοχή της σε εκθέσεις τόσο του Εσωτερικού όσο και του Εξωτερικού.

Παράλληλα συζητήθηκε η συνεργασία των δυο Φορέων  σε εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν εντός του έτους 2022, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπως : International Tourism & Culture Expo (3-5/11/2022, Αθήνα), WTM (2022 7-9/11/22, Λονδίνο), ΟΠΑΠ MARATHON EXPO (9-12/11/22, Αθήνα), Philoxenia (18-20/11/2022, Θεσσαλονίκη) καθώς και στο Greek Tourism & Gastronomy Workshop (12-13/12/2022, Πολωνία) όπου θα διεξαχθούν συναντήσεις b2b για την παρουσίαση ενός πολύ ελκυστικού τουριστικού προφίλ της Εύβοιας με σκοπό την ανάπτυξη και την υποστήριξη συνεργασιών σε θέματα τουρισμού.

Προς την κατεύθυνση της πολύ εποικοδομητικής συνεργασίας του Επιμελητηρίου Εύβοιας με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – για την πλέον δυναμική στήριξη της ευβοϊκής τουριστικής εξωστρέφειας και για έναν στοχευμένο μετασχηματισμό του ευβοϊκού τουρισμού με βάση τις σύγχρονες ανάγκες – το Επιμελητήριο θα καταθέσει άμεσα στον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο για θέματα Τουρισμού Αθλητισμού και Εθελοντισμού, σχετικές προτάσεις.

Μοιράσου αυτό το άρθρο