Αποστολή Ελληνίδων Επιχειρηματιών στις Βρυξέλλες.

Η κ. Σεπετή και η κ. Αγιοστρατίτη
εκπροσώπησαν το Επιμελητήριο Εύβοιας.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η τετραήμερη επίσκεψη των εκπροσώπων των Ελληνικών Επιμελητηρίων στο Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών στις Βρυξέλλες από 14 – 17 Μαρτίου 2009.

ethniko

Σαράντα γυναίκες από διάφορα Επιμελητήρια επεσκέφθησαν την πρωτεύουσα της Ευρώπης μετά από πρόσκληση του Ευρωεπιμελητηρίου προκειμένου να συναντήσουν τις συναδέλφους τους της Ευρώπης να ανταλλάξουν ιδέες και καλές πρακτικές να ενημερωθούν γύρω από ευρωπαϊκά δρώμενα να συναντήσουν Ευρωβουλευτές και να επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στα πλαίσια της αποστολής αυτής πραγματοποιήθηκε και η πρώτη Γενική Συνέλευση του Δικτύου του 2009.

Η Αποστολή έφθασε στις Βρυξέλλες το Σάββατο 14 Μαρτίου 2009 και την Κυριακή 15 Μαρτίου η αποστολή επεσκέφθη την Bruges.

Την Δευτέρα 16 Μαρτίου τα μέλη της αποστολής συναντήθηκαν με εκπροσώπους του Δικτύου Γυναικών του Ευρωεπιμελητηρίου. Η Πρόεδρος του Δικτύου Γυναικών του Ευρωεπιμελητηρίου κα Σ. Οικονομάκου υποδέχτηκε τις κυρίες εκπροσώπους Ευρωπαϊκών Κρατών στο Αντιπροσωπευτικό Γραφείο της ΚΕΕ και τις παρουσίασε στο Ελληνικό Δίκτυο.

Η κυρία Birgit Arens σύμβουλος του Ευρωεπιμελητηρίου και της Προέδρου για θέματα γυναικείας επιχειρηματικότητας μίλησε στις παριστάμενες για την ανάγκη δικτύωσης και συνεργασίας μεταξύ των κρατών αλλά και των γυναικών. Τις ενημέρωσε επίσης για τις δράσεις του Ευρωπαϊκού Δικτύου και για την θετική συγκυρία του να Προεδρεύει η ιδία Πρόεδρος και στα δύο Δίκτυα το Ευρωπαϊκό και το Ελληνικό. Οι σύμβουλοι αντάλλαξαν στοιχεία για συνεργασίες ανταλλαγή απόψεων και πληροφόρησης.

Στη συνέχεια η αποστολή επεσκέφθη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο .

Στην είσοδο του Ευρωκοινοβουλίου καλωσόρισε τις Ελληνίδες επιχειρηματίες ο Ευρωβουλευτής κ. Ιωάννης Γκλαβάκης και τις ξενάγησε για να καταλήξουν σε μια από τις ωραιότερες αίθουσες τις νέας πτέρυγας όπου και συναντήθηκαν με Έλληνες Ευρωβουλευτές οι οποίοι και έκαναν ενημέρωση στις Ελληνίδες γύρω από τις εργασίες του Ευρωκοινοβουλίου τον τρόπο λειτουργίας της Ευρωβουλής της ΜΕΑ και τις αρμοδιότητές τους.

Οι κυρίες Σύμβουλοι έμειναν απόλυτα ικανοποιημένες από αυτή την ενημέρωση και έλυσαν πολλές από τις απορίες τους σε ότι αφορά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα άλλα Θεσμικά Όργανα.

Η πρώτη Γενική Συνέλευση του Δικτύου του 2009 έγινε στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης των Ελληνικών Επιμελητηρίων στις Βρυξέλλες σε κλίμα συνεργασίας συναδελφικότητας και ομοψυχίας με αποφάσεις που ελήφθησαν ομοφώνως.

Το έτος 2009 θα είναι έτος εκπαίδευσης για το Δίκτυο. Οι κυρίες εκπρόσωποι δεσμεύτηκαν να προωθήσουν την απόφαση της ολομέλειας του Δικτύου στα Επιμελητήριά τους και να φροντίσουν για την υλοποίησή της.
Μεταξύ των αποφάσεων που ελήφθησαν ξεχωριστή είναι η διοργάνωση Παγκοσμίου Συνεδρίου Επιχειρηματικότητας που θα διοργανώσει το Δίκτυο το Φθινόπωρο στην Αθήνα με την συμμετοχή διεθνών προσωπικοτήτων.

Σε αυτή την αποστολή το Επιμελητήριο Εύβοιας εκπροσώπησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κυρίες Ντέπυ Σεπετή και Βούλα Αγιοστρατίτη. Η κ. Σεπετή κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου μας που έγινε την Τετάρτη 18.3.09 έκανε και την σχετική ενημέρωση προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους λοιπούς παρισταμένους για τα αποτελέσματα αυτής της αποστολής.

19 Μαρτίου, 2009|Παρεμβάσεις|

Μοιράσου αυτό το άρθρο