Ο Ιωάννης Γεροντίτης στο υπουργείο παιδείας – στην σύσκεψη για ΤΕΙ Χαλκίδας

Ο Ιωάννης Γεροντίτης εκπροσώπησε το Επιμελητήριο Ευβοίας στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 σχετικά με τα ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου μετά την εν λόγω συνάντηση εξέφρασε την αισιοδοξία του για την διατήρηση των τμημάτων του ΤΕΙ Χαλκίδας στο Νομό δηλώνοντας ότι το Επιμελητήριο θα παρακολουθεί το θέμα και θα αναμένει τις επόμενες εξελίξεις επιδιώκοντας όχι μόνον να ανασταλεί οποιαδήποτε ενέργεια για μετακίνηση τμημάτων του ΤΕΙ Χαλκίδας αλλά ο Νομός Εύβοιας να αναβαθμιστεί σε Εκπαιδευτικό Κέντρο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Το Επιμελητήριο Εύβοιας με την ανακοίνωση του Σχεδίου « ΑΘΗΝΑ» για την Αναμόρφωση του Ακαδημαϊκού Χάρτη της Χώρας που προβλέπει την μετακίνηση τμημάτων των ΤΕΙ Χαλκίδας σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας καταδίκασε αμέσως την απόφαση που θα επαυξήσει τα προβλήματα του Νομού μας και της Ευβοϊκής επιχειρηματικότητας. Το Επιμελητήριο στα πλαίσια της διατήρησης των τμημάτων του ΤΕΙ Χαλκίδας στο Νομό και της αντίστασης ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά» (το οποίο προβλέπει την μεταφορά των τμημάτων από τα Ψαχνά στη Λαμία και τη Θήβα) κατ΄ αρχήν απέστειλε επιστολές στον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο Κωνσταντίνο και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Εν συνεχεία δια του Αντιπρόεδρου του Ιωάννη Γεροντίτη συμμετείχε στις συσκέψεις που έγιναν για το θέμα στα ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ και στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ και στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

22 Φεβρουαρίου, 2013|Παρεμβάσεις|

Μοιράσου αυτό το άρθρο