Οργάνωση Εσπερίδας στις 11-6-2007 με θέμα “Η Γυναίκα Επιχειρηματίας”.

Με πλήρη επιτυχία οργανώθηκε από το Επιμελητήριο Εύβοιας και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος Εσπερίδα με θέμα Η Γυναίκα Επιχειρηματίας στις 11-6-2007 σε αίθουσα του Ξενοδοχείου Παλίρροια.

Στην Εσπερίδα παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος κ. Αθαν. Σκορδάς οι Βουλευτές κ.κ. Γ. Παπαγεωργίου και Δ. Πιπεργιάς ο επίτιμος πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ε. Σταύρου ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδος κ. Θ. Παπαθεοδώρου η αντιπρόεδρος του Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Επιχειρηματιών κ. Γιαννουσιάδου Μίνα ο Σ. Κοσκοβόλης δ/ντής του ΕΟΜΜΕΧ η κ Δέσποινα Πλάκα από την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής του Υπουργείου Απασχόλησης και τα Μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Π. Αγιοστρατίτη Π. Κούκος Ε. Ντεγιάννης Δ. Σακκάς Δ. Σεπετή Δ. Σταματούκος.

P5120016.JPG

Την εσπερίδα παρακολούθησαν πάνω από διακόσιες πενήντα (250) γυναίκες επιχειρηματίες της περιοχής.

Προς τους συμμετέχοντες στην εσπερίδα έκανε ένα καλωσόρισμα και απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευβοίας κ. Παναγιώτης Σίμωσης.
Στον χαιρετισμό του ο κ. Σίμωσης τόνισε ότι η εσπερίδα είναι από τις πρώτες που γίνονται αποκλειστικά για γυναίκες και ότι γίνεται με την ευκαιρία πρώτον της δημιουργίας του Εθνικού Δικτύου Ελληνίδων Επιχειρηματιών και δεύτερον της επικείμενης εξαγγελίας προγραμμάτων που θα αφορούν αποκλειστικά την γυναίκα επιχειρηματία ή και την γυναίκα επιχειρηματία.
Επίσης ο κ. Σίμωσης εκτίμησε ότι πρέπει όλοι να σταθούν δίπλα στην ελληνίδα επιχειρηματία δίπλα στην υποψήφια επιχειρηματία και ότι θα πρέπει να δοθεί σε αυτές η βοήθεια και η στήριξη που χρειάζονται.

Χαιρετισμό στους παρισταμένους απηύθυνε και ο Γεν. Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Σκορδάς ο οποίος αναφέρθηκε γενικά στην γυναικεία επιχειρηματικότητα και στις προσπάθειες που γίνονται για την ανάπτυξή της.

Οι Εισηγήσεις που αναπτύχθηκαν ήταν οι εξής:
1. Παρουσίαση του Εθνικού Επιμελητηριακού Ελληνίδων Επιχειρηματιών. Την παρουσίαση έκανε η αντιπρόεδρος του δικτύου κυρία Μίνα Γιαννουσιάδου.
2. Η Γυναίκα Επιχειρηματίας στον 21ο αιώνα σε τοπικό και εθνικό επίπεδο κίνητρα-αντικίνητρα-ιστορική αναδρομή. Εισηγήτρια η κ. Δέσποινα Σεπετή μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ευβοίας.
3. Γυναικείοι Συνεταιρισμοί Εμπειρίες – Δυνατότητες – Προοπτικές. Εισηγήτρια η Παρασκευή Αγιοστρατίτη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ευβοίας.
4. Ενημέρωση για Ευρωπαϊκά Προγράμματα
• Πρόγραμμα Εμπορίου και Υπηρεσιών που ανέπτυξε η κ. Παγώνα Τσάκου στέλεχος του Επιμελητηρίου Ευβοίας.
• Πρόγραμμα ΄΄Γυναικεία Επιχειρηματικότητα΄΄ που ανέπτυξαν ο δ/ντής του ΕΟΜΜΕΧ κ. Κοσκοβόλης και η προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής του Υπουργείου Απασχόλησης κ. Πλάκα.

Μετά την ανάπτυξη των εισηγήσεων ακολούθησε διάλογος και δόθηκαν απαντήσεις σε ερωτήματα που υποβλήθηκαν.

Ο Γεν. Γραμματέας εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για την αθρόα συμμετοχή στην Εσπερίδα και συνεχάρη τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου για την άρτια οργάνωση.

Μοιράσου αυτό το άρθρο